Herken je dat, dat je kind totaal overprikkeld is en jij ook niet meer de rust zelve bent?

Herken je dat, dat je kind totaal overprikkeld is en jij ook niet meer de rust zelve bent?

Wel er is iets wat ik je echt van harte aan kan raden en waarbij jullie beiden heerlijk tot rust kunnen komen en ook nog eens in de gezonde buitenlucht bezig zijn. Om nog maar te zwijgen over alle positieve invloeden die in de natuur lopen op je kan hebben. Want we weten immers toch allemaal als je in het bos loopt dat je er frisser uit kunt komen dan dat je begon aan je wandeling. Moeder natuur heeft nu eenmaal een heerlijke ontspannende werking op ons of om in de woorden van zoonlief te praten: ”Je krijgt er positieve energie van en het haalt de negatieve energie van je af.”

Vanmorgen haalden we zoonlief op na een logeerpartijtje waar hij ontzettend van genoten had. Het is dan altijd weer lastig om weer om te schakelen, zeker als je ook nog minder geslapen hebt dan normaal en je eigenlijk stiekem je uurtjes slaap toch hard nodig hebt.
Nu hebben wij een hobby waarbij je veel buiten komt en je in de natuur heel wat uurtjes door kunt brengen. Wij doen namelijk aan geocachen. Geocachen? Ja, geocachen.

Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht waar de digitale wereld en de real life world elkaar tegenkomen. Je maakt gebruik van een gps-ontvanger (of smartphone met deze functie) om waar dan ook ter wereld een zogenaamde geocache (schat) te vinden.

Hoe werkt dat geocachen?
Een geocacher verstopt ergens op de wereld een schat, wat je ook wel (geo)cache noemt. Daarna maakt deze speler de locatie bekend aan andere geocachers door middel van coördinaten. Via die coördinaten en je GPS (of smartphone) kan je op zoek gaan naar de geocache.
Waar je precies naar zoekt tijdens het geocachen is steeds een raadsel en dat is juist het leuke van dit spel. Uiteraard krijg je wel wat hulp van enkele hints die op de website staan. Het is juist de sport dat men een beetje moeite moet doen met het zoeken. Sommige geocache beheerders kiezen ervoor om een hint mee te geven die in geocaching geheimschrift staat zodat je de hint niet meteen ziet als je zonder hint wil zoeken.
Is de cache gevonden, dan is er in de schat altijd een logboek aanwezig, waarin de vinder zijn naam achter kan laten. Dat je je naam op de zogenaamde logrol of in het logboek schrijft is het bewijs dat je de geocache ook daadwerkelijk gevonden hebt. Daarna is het de bedoeling dat de vinder op de geocaching-website ook een log achterlaat, ook als het niet is gelukt de schat te vinden.
Als de cache gevonden is moet men de cache, na het loggen weer op precies dezelfde plek en dezelfde manier terug zonder dat andere mensen zien wat je aan het doen bent en waar de schat ligt. Zodat andere geocachers ook op zoek kunnen gaan naar de schat.

Wil je graag een visuele uitleg dan kun je dit filmpje eens rustig bekijken:

Ik verzeker je, het is ontzettend leuk om te doen en je knapt er echt van op om zo samen in de natuur te zijn. Want tijdens het zoeken kom je buiten de geocaches nog de leukste dingen tegen. Vandaag hebben we bijvoorbeeld kikkers gezien, een hagedisje, allerlei leuke insecten in alle kleuren en maten. Maar het kan ook gebeuren dat je andere wilde dieren ziet en je komt ook nog eens op hele mooie plekjes op de wereld waarvan je het bestaan misschien niet eens wist.

Nieuwsgierig geworden naar dit wereldwijde spel? Kijk dan op www.geocaching.com .