Wat houd ik toch van de herfst…

De herfst is toch wel mijn favoriete seizoen.

Eigenlijk altijd al wel. Ik kan zo genieten van al het moois dat de natuur dan te bieden heeft…
De mooie herfstkleuren, de paddenstoelen, het zonlicht op de vochtige herfstbladeren…

Deze foto heb ik vanochtend gemaakt nadat ik een uurtje gesport heb in de sportschool. Er was een afspraak uit mijn agenda uitgevallen, dus ik heb mijn camera gepakt en ben naar het bos vertrokken. Nu heb ik geluk want ik hoef het dorp waarin ik woon maar uit te rijden en ik ben in het bos. Dus dat scheelt.

Nu kom ik het hele jaar graag in het bos maar in de herfst kan ik echt uren genieten van al die mooie kleuren.

Tijd van loslaten

Wist je trouwens dat de herfst eigenlijk ook de tijd is van loslaten en afsluiten. Het is een tijd van terug in jezelf keren. Net als de bomen doen. Ook zij laten hun blaadjes los en richten zich naar binnen. De boom maakt zich klaar voor de winter en laat los zodat er in het voorjaar weer plaats is voor nieuw leven in de vorm van de knoppen en blaadjes.

Zorgen voor jezelf

Geniet van de herfstkleuren

Ook wij moeten goed voor onszelf zorgen en op tijd loslaten wat we niet meer nodig hebben of wat ons tegenhoudt zodat we ons na een rustperiode weer kunnen richten op iets nieuws.

Neem deze herfst eens de tijd om eens een moment voor jezelf te nemen en je eens af te vragen op wat jij los mag laten.

Neem je tijd en laat los zoals een boom haar blaadjes loslaat. Gewoon één voor één…

 

Moeite met loslaten

Niet voor iedereen is het loslaten even simpel. Mocht jij hier moeite mee hebben en wil je wel graag, neem dan contact met mij op. Samen kijken we hoe ik jou kan helpen om los te laten wat je niet meer nodig hebt of wat jou tegenhoudt.