Als je iets echt wilt, vind je een manier. Als je iets niet echt wilt, vind je een excuus.

Als je iets echt wilt, vind je een manier. Als je iets niet echt wilt, vind je een excuus.

Aj, dat is een rake uitspraak…
Maar in mijn ogen wel precies waar het op staat.

 

In mijn ogen ben je nog altijd de regisseur van je eigen leven.

En ja, ik weet dat er genoeg mensen zijn die dat absoluut niet met mij eens zijn. En dat mag, iedereen heeft eigen normen en waarden, ideeën over hoe het leven is en zou moeten zijn.

Ooit zei iemand, die geen benul had van mijn leven, eens tegen mij: “Ach, wat weet jij daar als broekie nou van, wat heb jij nu meegemaakt?”
Gelukkig was ik toen al niet op mijn mondje gevallen en heb ik toen heel ad rem gereageerd door tegen de beste man te zeggen dat dat een uitspraak was die hij niet kon maken als hij niet wist wat voor leven ik leidde en had gehad.
Ik was heel fel, ik had namelijk al een heleboel vervelende dingen meegemaakt. Ik kan heel slecht tegen onrecht en vooral als iemand vindt dat hij/zij jou even in een hoekje meent te moeten stoppen waar je niet in geplaatst wil worden.

De beste man was duidelijk geschrokken van mijn reactie en zag het vuur dat uit mijn ogen spoot. Hij had een verkeerde inschatting gemaakt. Daarvoor heeft hij zijn excuses ook aangeboden en ik heb dat geaccepteerd.

 

De vinger op de zere plek leggen

Het probleem was dat ik de vinger op de zere plek had gelegd en dat de man er op dat moment nog niet voor open stond. Een half jaar later kreeg ik een grote bos bloemen van de man. Hij zei daarbij: “Ze kunnen lullen wat ze willen, ik vind je een dijk van een wijf!”
Na het gesprek was er wederzijds respect gekomen en konden we prima professioneel met elkaar werken.

Onlangs sprak ik de man en blijken de dingen die ik destijds heb gezegd ook echt werkelijkheid te zijn geworden. Heel spijtig voor de man. Maar het heeft er uiteindelijk wel voor gezorgd dat hij de regie terug heeft gepakt en inmiddels een geheel ander leven leidt en daarbij gelukkig is.

Dat vind ik mooi. Want zoals de zoals de Dalai Lama het al eens zei: “Geluk ontstaat doordat jezelf in actie komt.”.

Dus wanneer je op een punt komt van: “Zo kan het niet langer, er moet iets veranderen, kun je twee dingen doen: Wachten tot het vanzelf overgaat of in actie komen en verandering in je leven gaan aanbrengen.

Als je niets verandert, zal er ook niets veranderen.

Wil je iets veranderen aan je leven dan zul je zelf in actie moeten komen.
En ja, dat kan echt bloed, zweet en tranen kosten, maar waar een wil is, is een weg.

Als je iets echt wilt, vind je een manier. Als je iets niet echt wilt, vind je een excuus.

“Ja maar….”. Hoor ik dan vaak. En ja, ik snap het hoor, het is ontzettend moeilijk om buiten je comfortzone te komen en het oude vertrouwde los te laten. Ook al is dat niet helemaal zoals je graag zou willen.

En nee, dat is niet makkelijk en ja daar is lef voor nodig, maar hoe graag wil je verandering?

  • Wat is de reden dat je denkt, dit kan zo niet langer?
  • Wat heb je nodig om die verandering in je leven aan te brengen?
  • Hoe voel je je als die verandering plaats heeft gevonden en je je doel hebt bereikt?
  • Wat zie je, wat doe je, hoe voel je je?

Leerproces

Waarschijnlijk omdat ik zelf ook een leerproces ben doorgegaan en ook frustraties en tegenslagen heb gehad, weet ik als geen ander dat het echt niet even met een toverstafje zwaaien is, en alles is helemaal geweldig.
Nee, je zult daarvoor echt zelf in actie moeten komen, stappen moeten durven zetten, doorzettingsvermogen tonen, zaken loslaten.

Maar als je dat allemaal gedaan hebt, dan voel je je zo trots dat je bent gekomen waar je wilde zijn. Ik in ieder geval wel!

En juist omdat ik zoveel meer mensen dit gun, ben ik het werk gaan doen wat ik doe.

Juist daarom help ik gezinnen en gezinsleden die meer rust, harmonie en geluk nastreven door coaching op maat, bewust ouderschap, en inzichten & praktische handvatten te geven.

Maar goed er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, dus wellicht is het niet de manier die bij jou past.

En dat is prima, dat mag!
Je bent immers verantwoordelijk voor je eigen geluk, dus ook hoe jij dat geluk wil bereiken.
Doe wat bij je past en waar jij blij van wordt!