25 activiteiten die je gezin laten genieten in de natuur

Zoek jij nog leuke ideeën om samen met je gezin in de natuur te doen?
Zoek niet verder, hier vind je 25 ideeën die je samen kunt ondernemen.
Succes gegarandeerd!

Wist je trouwens dat onderzoek aangetoond heeft dat mensen in een groene omgeving zich gezonder voelen, minder kwalen hebben en minder vaak naar de huisarts gaan. Door de natuur in te gaan, ontsnap je dus op een makkelijke manier aan stress.

 

 

Dus waar wacht je op? Ga erop uit en kijk hoeveel je kunt doen!

  1. Sta op voor de zonsopgang
    Er is iets magisch aan zonsopgang. Probeer vroeg op te staan ​​met de vogels om het begin van een nieuwe dag te zien.
  2. Maak kennis met een boom door de seizoenen heen
    Sommige bomen hebben holten die zo groot zijn dat je erin kunt klimmen, terwijl andere kleine scheurtjes hebben waar insecten zich verstoppen. Je moet elk hoekje en knoest van je boom onderzoeken om het echt te leren kennen.
  3. Veel plezier met stokken
    Er zijn zoveel manieren waarop je plezier kunt hebben met stokken. Welke kun jij verzinnen?
  4. Maak een moddercreatie
    Het mooie van modder is dat je het overal kunt vinden. Wat ga je maken met modder?
  5. Ontdekkingstocht per fiets
    Wat is er mooier dan als gezin erop uit te trekken en het platteland te fiets te verkennen? Onze bossen en parken zijn perfect voor kleine beentjes (en ook oudere) om rond te trappen.
  6. Rol een hele grote heuvel af
    Een hele grote heuvel afrollen is misschien wel de beste manier ooit uitgevonden om de bodem te bereiken. Het is ook het leukst, dus ga erop uit en zoek een heuvel!
  7. Ga blootsvoets
    Op blote voeten gaan is een geweldige manier om contact te maken met de natuur en nieuwe sensaties aan je voeten te voelen. Er zijn zelfs plaatsen waar je een blote-voeten-pad kunt volgen.
  8. Slakken race
    Zoek verschillende slakken met huisjes bij elkaar. Zet ze bij elkaar in het midden van een cirkel en kijk welke slak als eerst over de streep gaat.
  9. Bouw een dam
    Wat is er beter op een warme dag dan in de beek te gaan en deze te proberen te blokkeren? Verzamel gewoon takjes, takken, stenen en rotsen om de waterstroom te stoppen.
  10. Draag een natuurlijke kroon
    Je kunt alle of de meeste materialen die je nodig hebt voor je natuurlijke kroon vinden in je eigen achtertuin.
  11. Ga buiten kamperen
    Of je wildernis nu je eigen achtertuin is of een favoriet veld of heuvel, buiten kamperen is echt leuk. Het maakt niet uit of het warm en zonnig of koud of regenachtig is.
  12. Bouw een hut
    Bouw een hut van stokken op een vlakke plek in het bos, bedek het met bladeren en je hebt een schuilplaats voor piraten of een ontmoetingsplaats voor spionnen. Er zijn tal van natuurgebieden met perfecte plekken om te bouwen.
  13. Laat een steen over het water stuiteren
    Het stuiteren van stenen over het wateroppervlak ziet er ongelooflijk cool uit, maar het vraagt wel even oefenen. Lukt het jullie?
  14. Vliegeren
    Als er wat wind in de lucht is, is dit het perfecte moment om te genieten van een van de elementen. Dus, als je nog nooit een vlieger hebt gevlogen, waar wacht je nog op?
  15. Stampen in regenplassen
    Wat is er beter dan als het regent, je regenlaarzen en regenjassen aan te trekken en in de plassen te stampen en genieten van al het waterplezier?
  16. Ontdek wat er in het water leeft
    Het ziet er misschien groen en duister uit, maar troebel water van een sloot of vennetje is vol leven. Schep wat in een witte emmer en kijk wat er onder het wateroppervlak leeft.
  17. Eet uit de natuur
    Foerageren is volgens sommigen een heerlijke hobby waarbij planten, kruiden en fruit in de natuur worden gezocht en gegeten. Let wel op dat je alleen eet wat eetbaar is!
  18. Ga picknicken in de natuur
    Waarom naar huis gaan voor de lunch als je in de natuur kunt eten? Pak de volgende keer dat je op avontuur gaat een picknick in en geniet van je lunch midden in de natuur.
  19. Maak wat natuur-kunst
    Als het gaat om het maken van natuurkunst, is je eigen verbeeldingskracht de enige beperking. Wat ga je gebruiken en hoe? Er is zoveel om uit te kiezen in de natuur, maar zorg ervoor dat je je kunst niet maakt van het huis van een ander wezen.
  20. Word lid van de band van de natuur
    Ga naar een mooie plek in de natuur en luister naar de muziek van de natuur om je heen. Vogels zingen, ruisende bomen, borrelende beken. Hoe meer je luistert, des te meer je hoort. Probeer dingen die je in de natuur vindt te gebruiken om je eigen liedje te maken, in een groep of alleen.
  21. Ontdek aanwijzingen voor wilde dieren
    Er zijn verschillende dingen waar je op kunt letten wanneer je op het spoor bent van een dier of vogel. Pas op voor voetafdrukken, veren, vacht en poep en misschien vind je iets sneller dan je denkt.
  22. Maak een huis voor dieren in het wild
    Allerlei dieren hebben een huis nodig en de meeste kiezen ervoor om heel verschillende huizen te bouwen. Als je er een gaat bouwen voor een dier, moet je nadenken over wat ze nodig hebben en willen van een huis en waarom.
  23. Vang een krab
    Krabben kunnen er behoorlijk gek uitzien als ze zijdelings langs het strand of de kust slenteren. Als je er een wilt vangen, gebruik dan geen haak om je krab te vangen. Maar gebruik in plaats daarvan een net (of een draadje waar je wat aas aan knoopt). Wanneer je een net gebruikt leg dan wat aas in het net om je hebzuchtige krab snel te vangen. Krabben houden van een stinkend gerecht van rauwe vissenkoppen, lever of spek. Nog beter als het een beetje verrot is…
  24. Sterren kijken
    Je hoeft geen expert te zijn om sterren, satellieten en planeten te spotten. Wist je dat er zelfs apps zijn om je te vertellen welke sterren en planeten je kunt zien?
  25. Ga op insectensafari
    Lieveheersbeestjes, spinnen, rupsen, pissebedden. Er zijn allerlei enge kruipdieren die zich verstoppen op de plaatsen. Welke insecten kun jij ontdekken?

 

 

Bron: www.nationaltrust.org.uk