Kom jij ook telkens hetzelfde soort dier tegen?

Zie jij vaak eenzelfde soort dier in wat voor vorm dan ook, in de natuur, op een afbeelding, in een boek, etc.? Valt je telkens weer hetzelfde dier op, dan kun je ook je eens afvragen of daar een spirituele boodschap achter zou kunnen zitten. Of je er u wel of niet “in gelooft”, kijk eens waar het dier symbool voor staat. Wie weet brengt het je juist inspiratie of bevestiging.

Wanneer je gaat kijken naar wat de spirituele boodschap van een dier kan zijn, kom je op termen als krachtdieren, totemdieren, spirituele boodschappen van dieren uit. Eigenlijk maakt het niet heel erg uit wat voor benaming je gebruikt, het gaat in mijn optiek om de boodschap die het dier voor je heeft.

Wanneer je je bewust bent dat je boodschappen uit de wereld om je heen kunt ontvangen, zullen ze je ook meer op gaan vallen. Zo valt het mij al weer een tijdje op dat ik veel kraaien zie. Geen kauwen maar echte kraaien. De eerste keer, dacht ik nog, “Goh een kraai, wat een mooi dier is het toch.”. Daarna begon het me op te vallen dat mijn oog vaak op een kraai viel. Ik kwam ze overal tegen, bij de stal van mijn paard, tijdens een wandeling, wanneer ik in mijn tuin keek, wanneer ik in de auto reed etc.

Ik besloot om toch maar weer eens te kijken wat de kraai voor symbolische waarden heeft. Ik heb een prachtig boek “Luisteren naar dieren” genaamd geschreven door Ted Andrews waarin veel geschreven is over dieren en wat ze ons te vertellen hebben. Bij het stukje over de kraai las ik: “Overal waar kraaien zijn is magie. Ze zijn symbolen van scheppingsvermogen en spirituele kracht. Ze herinneren ons eraan uit te kijken naar kansen om te scheppen en de toverkracht van het leven te manifesteren. Ze zijn boodschappers, die ons toeroepen dat schepping en magie springlevend zijn en ons ter beschikking staan in onze dagelijkse wereld.”

Meteen wist ik wat de kraai mij wilde vertellen. Ik heb namelijk al een hele tijd een plan in mijn hoofd om een nieuw boek om te schrijven. Het herinnert mij eraan dat het tijd is om dat idee vorm te gaan geven en “gewoon” te beginnen met schrijven. Het heeft nu lang genoeg geduurd om er over na te denken, het wordt tijd om in actie te komen.

 

Meer lezen over krachtdieren: